El blog de treballs dels alumnes de La Màgia de la Història

Benvinguts al segon blog de la classe de Socials i Història del professor Txema Gil del Col.legi Sagrada Família PJO de València.

En aquest blog volcarem tots els treballs del alumnes, voluntaris i obligatoris, per a tractar d'alliberar un poc la pessant càrrega de l'altre blog. Ací penjaré totes les vostres aportacions de classe i les vostres notes.

lunes, 28 de enero de 2013

(2n ESO) Adoptem un monument

San Joan de l'Hospital a València
Adoptar és protegir, és ajudar, és preocupar-se, és ser altruista i generós, es tirar-li una maneta als desafavorits i vos puc asegurar que fa molta falta...
Però a la classe de Història anem a adoptar quelcom material, quelcom nostre, valencià. Edificis que ens representen i que ens han acompanyat des de fa segles i s'han convertit en un símbol.
Pretenem conèixer-los més a fons, doncs malgrat els vegem molt sovint, no sabem molstes coses d'ells.
La Lonja de la Seda de València
És a dir que anem a ADOPTAR UN MONUMENT. El coneixerem, l'estudiarem, valorarem la seua evolució, tractarem de resoldre les seues necessitats o almenys preocupar-nos per elles i allò més important, aprendrem a valorar i conèixer el nostre riquíssim patrimoni artístic, que és l'objectiu fonamental d'aquet treball i que respon a un dels objetius principals de 2n d'ESO en allò referent a les Ciències Socials.
Què cal fer?
  1. Formarem els grups de 5 o 6 persones.
  2. Triarem el nostre monument d'entre aquestos: l'església romànica de Sant Joan de l'Hospital, La Lonja de la Seda, el Micalet de la Seu i/o les Torres dels Serrans.
  3. Haurem d'anar a visitar-lo i a coneixer el nostre apadrinat, tot el grup plegat en amor i companyia i fer-vos entre 5 i 10 fotos des de diferents perspectives, dins i fora, amunt i avall, de fora i de lluny, amb les quals me demostreu que heu anat i que l'heu visitat a fons.
  4. Farem després una exposició oral de màxim 15 minuts a classe, recolçats per imatges en un power point que recolcen la nostra presentació a la resta de companys del nostre apadrinat.
  5. El contingut mínim obligatori que ha de tindre aquest power point serà:
    • Nom
    • Torres dels Serrans, les portes de València
      Ubicació i funció
    • Autor o autors.
    • Època (constriuda i acavada-inaugurada)
    • Estil arquitectònic i les seues característiques.
    • Restauracions i/o intervencions en quant a la conservació.
    • Opinió personal del treball.
    • Compromís al qual heu arribat de manera consensuada tots els membres del grup. Què anem a fer nosaltres per a donar a conèixer el nostre apadrinat? Què podem fer per ajudar en la seua conservació? Què mai no farem a un moument simbòlic de la nostra ciutat? Què podem fer per a que la gent li dona la importància que es mereix a la conservació dels nostres monuments, especialment el vostre?
El Micalet de la Seu, la torre campanari de València
La data de les vostres exposicions/presentacions seran el dia 24 i 25 de gener de 2013 a classe de Socials.
Gaudiu de la bellesa de la nostra València al vostre passeig.


Bè, doncs fet el treball s'han fet les exposicions a classe i encara que heu de millorar molt la forma d'exposar, sobretot sense llegir d'un paper o sense memoritzar un text que moltes voltes no enteneu i que vos juga males pasades.


No hay comentarios:

Publicar un comentario